Het coronavirus : 6 bewezen stappen om jouw immuunsysteem te versterken

Het coronavirus

Het coronavirus werd door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een wereldwijde pandemie. En terwijl alle landen geconfronteerd worden met de gevaren die dit virus voor de mensheid inhoudt, zijn er enkele stappen die jij zelf kan nemen om deze pandemie te bestrijden.
Naast de welbekende hygiënische maatregelen, die er vooral voor zorgen dat je het coronavirus niet oploopt, zijn er ook bepaalde methoden om jouw immuniteit te verbeteren, wat op dit moment van het grootste belang is.
Personen met bestaande ziekten zoals diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen lopen een hoger risico op complicaties van het coronavirus. Het coronavirus wordt ook erger naarmate men ouder is, omdat de algemene immuniteit vermindert vanaf een bepaalde leeftijd.
Bij de jongere generatie zonder onderliggende ziekten kan het coronavirus resulteren in een lichte infectie, mits je een sterke immuniteit hebt en je niet rookt.

Artemic Rescue en Artemic Support
ArtemiC™ versterkt de immuunrespons van het lichaam en voorkomt het soms dodelijke cytokine-stormeffect ten gevolge van infecties. Dit baanbrekende supplement heeft klinisch aangetoond te beschermen tegen de ergste symptomen van infectieziekten zoals bijvoorbeeld het coronavirus. Met de natuurlijke ingrediënten Curcumine, Artemisinine, Boswelia Serrata en Vitamince C, verminder je ontstekingen en optimaliseer je de immuunrespons van het lichaam.

De oplossing

Wanneer je zelf de touwtjes in handen wilt nemen en wilt zorgen dat jouw immuunsysteem is voorbereid op een nieuwe golf van het coronavirus zoek dan niet verder. Wij hebben een lijst van stappen opgesteld die het jou makkelijker maken om jouw immuniteit te verbeteren en waardoor je beter beschermt bent tegen het coronavirus.

Verbeter je voeding

De voeding die je eet speelt een belangrijke rol voor jouw algehele gezondheid en immuniteit. Het klinkt zo cliché, maar eet dagelijks groenten en fruit die rijk zijn aan bètacaroteen, ascorbinezuur en andere essentiële vitaminen en je zult dit direct merken in jouw dagelijks leven. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over een gezond dieet of inspiratie nodig hebben voor lekkere en gezonde recepten dan raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen op de site van samen gezond
Bepaalde voedingsmiddelen zoals champignons, tomaat, paprika en groene groenten zoals broccoli en spinazie zijn ook goede opties om in het lichaam veerkracht op te bouwen tegen infecties.
Enkele natuurlijke immuniteitssupplementen zijn gember, kruisbessen (amla) en kurkuma. Sommige van deze superfoods zijn veelgebruikte ingrediënten in Indiase gerechten en snacks. Er zijn verschillende kruiden die helpen bij het stimuleren van de immuniteit, zoals knoflook, baselbladeren en zwarte komijn. Bepaalde zaden en noten zoals zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten en meloenpitten zijn uitstekende bronnen van eiwitten en vitamine E.
Probiotica zoals yoghurt, Yakult en gefermenteerde voeding zijn ook uitstekende bronnen om de samenstelling van darmbacteriën te verjongen, wat belangrijk is voor de opname van voedingsstoffen door het lichaam. Dit zijn ook goede opties voor de oudere generatie.


Slaap niet te kort

Wanneer je zeven tot acht uur goed slaapt is dat de beste manier om jouw lichaam te helpen immuniteit op te bouwen tegen het coronavirus; minder slaap zal je, verrassend genoeg, moe maken en je hersenactiviteit aantasten. Door slaaptekort kan het lichaam niet rusten, waardoor andere lichaamsfuncties, die een directe invloed hebben op jouw immuniteit, worden aangetast.

Stay Hydrated

Drink elke dag acht tot tien glazen water om gehydrateerd te blijven. Wanneer jij je goed hydrateert help je je lichaam om de gifstoffen, zoals na een infectie met het coronavirus, uit je lichaam te spoelen en daardoor verminder je de kans op andere infecties. Wanneer je geen fan bent van water zijn er ook andere alternatieven zoals citrussappen en kokoswater.


Blijf voldoende bewegen

Een goed dieet moet worden gevolgd door een routine van lichaamsbeweging. Vergeet niet om regelmatig te bewegen; zelfs lichte lichaamsbeweging helpt al om de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het wordt aanbevolen om 30 tot 45 minuten te bewegen, afhankelijk van jouw uithoudingsvermogen. Als je nog niet bent begonnen bent met sporten, dan is het een goed moment om te beginnen. Er zijn verschillende Youtube-kanalen en apps om je te helpen thuis te sporten. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de stofwisseling, wat een directe wisselwerking heeft met de immuniteit van het lichaam. Inspiratie nodig welk kanaal je moet volgen? Hier onze favoriet!

Ontstress jezelf

Dit zijn moeilijke en verwarrende tijden, een lange periode van binnen zitten heeft gevolgen voor je geestelijk welzijn. De groeiende ongerustheid over het coronavirus is een zorg die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Hoewel de onzekerheid overweldigend kan zijn, zijn er een paar stappen die we regelmatig kunnen nemen om onze stress te verlichten, want het is bekend dat stress een negatief effect heeft op de immuniteit.

Mediteren

Bij te veel stress komt het hormoon cortisol vrij, dat uw reactie op de directe omgeving verstoort en uw lichaam vatbaar maakt voor infecties zoals het coronavirus; je blijft je voortdurend angstig voelen. De beste manier om stress te verlichten is door meditatie. Het is een beproefde activiteit om de zenuwen te kalmeren. Als je hulp nodig hebt bij het mediteren, dan zijn er verschillende kanalen op youtube die instructiemiddelen hebben om je te helpen mediteren.

Vermijd roken, alcohol en andere verslavende middelen

Bepaalde gewoonten zoals roken, vaping, alcoholgebruik en drugsmisbruik hebben een directe correlatie tussen een verzwakt afweersysteem en aandoeningen van de luchtwegen. Roken en vaping verzwakken de longcapaciteit en vernietigen de cellen die de luchtwegen bekleden. Deze cellen zijn cruciaal om virussen te bestrijden die via de neus binnenkomen, zoals het coronavirus. Er is nieuw onderzoek dat beweert dat personen die dagelijks (zwaar) alcohol consumeren de neiging hebben te lijden aan ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome), een van de aandoeningen die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Als u afhankelijk bent van een van deze middelen, is matigheid geboden, want plotselinge ontwenning kan ook riskant zijn.

Supplementen en voedingsmiddelen die de immuniteit verhogen

Hoewel alle bovengenoemde tips zeker zullen helpen, is een snelle oppepper van je immuunsysteem om het strijdvaardig te houden, het allerbelangrijkst. Als je je afvraagt of je wel de juiste hoeveelheid voedingsstoffen uit je voeding haalt, overleg dan met je arts over een supplementenschema om je immuunsysteem een oppepper te geven. Hier zijn een paar veelvoorkomende supplementen en superfoods die kunnen helpen.

Vitamine C

Deze specifieke vitamine is een cruciale deelnemer in het leger van immuniteit. Het helpt verkoudheid te voorkomen. Het werkt als een krachtige antioxidant en beschermt tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress. Bij ernstige infecties, waaronder sepsis en acuut respiratoir distress syndroom (ARDS), is aangetoond dat een behandeling met hoge doses intraveneuze vitamine C de symptomen bij patiënten aanzienlijk verbetert.

Vitamine D

Vitamine D-supplementen hebben een licht beschermend effect tegen infecties van de luchtwegen. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D, dus het is het beste om met een arts te overleggen of het nemen van een vitamine D-supplement de immuunrespons kan versterken.

Kurkuma en Knoflook

Het felgele specerij kurkuma bevat een stof genaamd curcumine, die de immuunfunctie stimuleert. Knoflook heeft krachtige ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen die de immuniteit van het lichaam verhogen.

Zink

Zink is een essentieel bestanddeel van de witte bloedlichaampjes die infecties bestrijden. Een tekort aan zink maakt iemand vaak vatbaarder voor griep, verkoudheid en andere virale infecties. Het is raadzaam een zinksupplement te nemen, vooral voor oudere mensen.

Vlierbes

Vlierbessen zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder mineralen zoals fosfor, kalium, ijzer, koper en vitaminen, zoals vitamine A, B en C, eiwitten en voedingsvezels. Vlierbessen hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen die verkoudheid en griep helpen bestrijden.

Wat nog meer?

Naast het handhaven van een gezonde levensstijl en het nemen van supplementen, zijn er nog enkele organische en natuurlijke manieren om toe te passen als preventieve maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Deze zelfzorgrichtlijnen dienen als preventieve maatregelen om de immuniteit te stimuleren met speciale aandacht voor de gezondheid van de luchtwegen.

Drink warm water gedurende de dag.
Beoefen Meditatie, Yogasana, en Pranayama.
Verhoog de inname van kurkuma, komijn, koriander en knoflook.
Drink kruidenthee of afkooksel van basilicum, kaneel, zwarte peper, droge gember en rozijnen.
Vermijd suiker
Smeer Ghee (geklaarde boter), Sesamolie of Kokosolie in beide neusgaten om de neusgaten schoon te houden.
Inhaleer stoom met muntblaadjes en karwijzaad.

Terwijl de strijd tegen het coronavirus wordt gestreden door onze gezondheidswerkers, kunnen wij ons steentje bijdragen door gezond te eten, te hydrateren en vooral te zorgen dat ons immuunsysteem sterker wordt.
Hoe blijf jij fit? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

DE INFORMATIE IN DEZE BLOG IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR EDUCATIEVE EN INFORMATIEVE DOELEINDEN. HET IS GEEN MEDISCH ADVIES OF ENIGE SUGGESTIE OVER HOE EEN PRODUCT OF INGREDIËNT WAARNAAR WORDT VERWEZEN KAN WORDEN GEBRUIKT OM EEN ZIEKTE, PIJN, MISVORMING, VERWONDING, OF LICHAMELIJKE OF GEESTELIJKE AANDOENING TE VOORKOMEN, TE BEHANDELEN OF TE GENEZEN. ALLEEN EEN BEVOEGD BEROEPSBEOEFENAAR IN DE GEZONDHEIDSZORG (BIJV. ARTS, APOTHEKER) KAN BEHANDELINGEN AANBEVELEN OF VOORSCHRIJVEN DIE BEDOELD ZIJN OM EEN ZIEKTE, AANDOENING OF CONDITIE TE BEHANDELEN OF TE VOORKOMEN. ALS U WEET OF DENKT DAT U BESMET BENT MET HET CORONAVIRS EN IN HET BIJZONDER ALS U LIJDT AAN. MOGELIJKE SYMPTOMEN VAN CYTOKINESTORM, NEEM DAN ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET EEN BEVOEGDE GEZONDHEIDSWERKER VOOR ADVIES OF BEHANDELING.